Opblaasbare jacuzzi: 24 vragen & antwoorden

Heeft u de redenen om een jacuzzi te kopen afgewogen tegen de voordelen van een opblaasbare jacuzzi en neigt u ernaar om voor de tweede optie te kiezen?

Maar heeft u nog een aantal vragen in uw hoofd waar u graag een antwoord op wenst te hebben? Hier volgt een lijst met de 24 meest gestelde vragen over een opblaasbare jacuzzi en de bijbehorende antwoorden.

24 meest gestelde vragen over een opblaasbare jacuzzi

Wij hebben voor u de 24 meest gestelde vragen over een opblaasbare jacuzzi geselecteerd en ingedeeld onder 5 categorieën:

Water & Energie

 1. Hoeveel water moet er in de opblaasbare jacuzzi?

  Hoeveel water er in een opblaasbare jacuzzi moet en kan is afhankelijk van de grootte en type van de opblaasbare jacuzzi.
  Op elke opblaasbare jacuzzi wordt met lijntjes aangegeven hoeveel water er minimaal en maximaal in kan, dus dit kunt u gemakkelijk natrekken. Let er alstublieft op dat u deze niet overschrijdt om de pomp niet te overbelasten en de elektrische onderdelen niet te beschadigen.
 2. Om de hoeveel tijd moet het water ververst worden?

U kunt hetzelfde water tot 3 maanden gebruiken, mits de filter zijn werk goed doet en u het water goed schoon houdt met de juiste ontsmettingsmiddelen. Wilt u liever geen chemicaliën gebruiken om het water te verschonen? Dan adviseren wij u om het water één keer in de week te verversen.

 1. Hoe lang duurt het om het water in de opblaasbare jacuzzi op te warmen? Gemiddeld duurt het een uur om het water 1 tot 2°C te verwarmen. Hoe kouder het water waar u de opblaasbare jacuzzi mee vult, hoe langer het dus duurt. Ook het buitentemperatuur kan hier van invloed op zijn als u de opblaasbare jacuzzi buiten heeft staan.
  Wij raden u aan om de opblaasbare jacuzzi tot zover mogelijk met warm water te vullen om energie en tijd te besparen.
 2. Hoe warm kan het water in de opblaasbare jacuzzi worden? Het water in de opblaasbare jacuzzi kan een maximale temperatuur van 42°C bereiken. Echter als uw opblaasbare jacuzzi buiten staat en de buitentemperatuur onder de 10°C ligt, kan het voorkomen dat het water niet warmer dan 38°C wordt.
 3. Hoe kan ik de warmte van het water bewaren? U kunt gebruik maken van jacuzzi covers om de warmte van het water langer te bewaren. Deze kunt u plaatsen op de opblaasbare jacuzzi wanneer u klaar bent met het gebruik, maar ook tijdens het opwarmen van het water om het proces te versnellen.

Schoonmaak & Onderhoud

 1. Welke middelen kan ik gebruiken om de opblaasbare jacuzzi te reinigen? Maak enkel gebruik van milde schoonmaakmiddelen of een ontsmettingsmiddel dat speciaal is ontworpen om het water in uw jacuzzi te reinigen. Het gebruik van bleek wordt ten strengste afgeraden. Bleek is niet alleen schadelijk voor de opblaasbare jacuzzi, maar ook voor uw gezondheid.
 2. Hoe kan ik voorkomen dat het water vuil wordt? Om te beginnen kunt u onder de douche stappen voordat u gebruik maakt van uw opblaasbare jacuzzi. Ook kunt u een voetenbad plaatsen voor de jacuzzi, zodat u zeker weet dat u er met schone voeten in stapt.
  Daarnaast kunt u de opblaasbare jacuzzi na gebruik afdekken met een jacuzzi cover om te voorkomen dat er bladeren en insecten in het water terecht komen.
 1. Hoe vaak moet ik de filter cartridge reinigen? Het is raadzaam om eens per week de filter te reinigen (https://www.sunspabenelux.nl/jacuzzi-onderhoud/) om te voorkomen dat deze verstopt raakt door kalkaanslag.
 2. Mijn opblaasbare jacuzzi lekt: kan ik het repareren? Een lek in de jacuzzi repareren (https://www.youtube.com/watch?v=AnVkAFVV72I )is zeker mogelijk.
  Weet u niet waar het gaatje zit? Maak dan eerst een sopje. Dep een doek in het sopje (of gebruik een spray) en ga over de opblaasbare jacuzzi heen totdat u opmerkt dat er luchtbelletjes verschijnen. Dat is waar het gaatje is. Maak het oppervlak weer schoon en droog voordat u de lijm aanbrengt.
  Knip een stuk uit de reparatiekit, die bij elke opblaasbare jacuzzi wordt meegeleverd. Let erop dat deze groter is dan het gaatje en breng zowel lijm aan op het stuk als op het gaatje. Druk het stuk goed aan tegen het gaatje en laat het vervolgens ruim 12 uur lang drogen.
 3. Waar moet ik op letten bij het opbergen van de opblaasbare jacuzzi?

Het is belangrijk dat de opblaasbare jacuzzi helemaal droog is voordat u deze opbergt. Zet daarom de jets nog even aan nadat u de jacuzzi heeft laten leeglopen. Zo weet u zeker dat ook de laatste druppels uit de gaatjes verschijnen.

Locatie & Omgeving

 1. Wat is de ideale ondergrond voor mijn opblaasbare jacuzzi? De ideale ondergrond voor een opblaasbare jacuzzi is vlak en vrij van scherpe voorwerpen. Let erop dat u het zeil, dat wordt meegeleverd, plaatst tussen de ondergrond en de opblaasbare jacuzzi ter bescherming.
 1. Mijn opblaasbare jacuzzi staat scheef: waarom is dat? Als uw opblaasbare jacuzzi scheef staat, kan dit erop wijzen dat de ondergrond niet vlak en stabiel is. Los dit probleem op voordat u de jacuzzi vult met water.

  Is dat het probleem niet? Kijkt u dan even goed of er ergens een gaatje is. Dit probleem kunt u verhelpen door het lek in de jacuzzi te repareren.

 2. Kan ik de opblaasbare jacuzzi het hele jaar door buiten laten staan? Het is raadzaam om de opblaasbare jacuzzi niet buiten te laten staan wanneer de buitentemperatuur onder de 5°C ligt om te voorkomen dat de jacuzzi of onderdelen ervan gaan bevriezen.
 3. Kan ik de opblaasbare jacuzzi in de regen buiten laten staan? Zolang de opblaasbare jacuzzi onder een afdak staat en droog blijft is er geen probleem. Probeer te voorkomen dat de stekker in aanmerking komt met water of dat de luchtpomp gaat roesten. Hierdoor kan uw garantie ook komen te vervallen.
 4. Waar moet ik op letten om mijn gazon of vloer te beschermen? Om te beginnen is het sterk aan te raden dat u het zeil gebruikt dat meegeleverd wordt met de opblaasbare jacuzzi. Vergeet daarnaast niet om de vloer regelmatig te dweilen om schimmel te voorkomen. Als u de opblaasbare jacuzzi op uw gazon plaatst, kunt u het gazon helaas niet beschermen tegen het gewicht. Bovendien kan het gras roest veroorzaken op de pomp. Voorkom dit zodat uw garantie niet komt te vervallen.

Gebruik & Veiligheid

 1. Voor hoeveel personen is er ruimte in de opblaasbare jacuzzi? Afhankelijk van het opblaasbare jacuzzi model kunnen er wel 6 personen in ontspannen.
 2. Biedt de opblaasbare jacuzzi een waar spa gevoel? Een bad zonder bubbels is geen bubbelbad. Elke opblaasbare jacuzzi is dan ook voorzien van bubbeljets, waardoor u heerlijk kunt genieten van een massage.
 3. Hoe hard of zacht moet de jacuzzi opgeblazen worden? Let erop dat u de opblaasbare jacuzzi tot 85% opblaast. Als u de jacuzzi te ver opblaast wordt het kwetsbaar en kunnen er barsten ontstaan. Maak hierbij gebruik van de luchtdrukmeter.
 4. Is het veilig om een verlengsnoer te gebruiken? Het wordt sterk afgeraden om een verlengsnoer te gebruiken, vanwege het risico op een elektrische schok.
 5. Is de opblaasbare jacuzzi veilig voor mijn huisdier? Het is niet veilig om uw huisdier alleen achter te laten in de buurt van de opblaasbare jacuzzi. Naast dat dit gevaarlijk voor uw huisdier kan zijn, kan uw huisdier de opblaasbare jacuzzi ook beschadigen met zijn of haar nagels. Deze schade valt niet onder de garantie.

Levensduur & Garantie

 1. Wat is de levensduur van een opblaasbare jacuzzi? De opblaasbare jacuzzi wordt gemaakt van hoogwaardig en duurzaam gelamineerd PVC en kan wel tot 10 jaar meegaan. Uiteraard is dit afhankelijk van factoren, zoals het gebruik en onderhoud.
 2. Waar kan ik op letten om de levensduur van de filter te verhogen? Het is belangrijk dat u de filter regelmatig schoonmaakt om er langer gebruik van te kunnen maken. Haal de cartridge uit het filterhuis en verwijder het achtergebleven vuil. Laat de filter vervolgens een uur weken in een emmer met 1 of 2 lepels granulaat. Spoel het af en plaats het weer terug in het filterhuis. Herhaal dit wekelijks.
 3. Hoelang duurt de garantietermijn van mijn opblaasbare jacuzzi? Op de opblaasbare jacuzzi zit 6 maanden garantie. Op de elektrische onderdelen zit één jaar garantie.
 4. Blijft de garantie geldig als ik de jacuzzi verkoop? De garantie geldt alleen voor de eerste eigenaar en komt te vervallen wanneer u de opblaasbare jacuzzi verkoopt.

Sunspa Benelux beschikt over een ruime voorraad aan (opblaasbare) jacuzzi’s. Kom langs bij één van onze showrooms. Heeft u een vraag die hierboven niet staat vermeldt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag met het kopen van de ideale jacuzzi voor u.