Voordelen van een infrarood sauna van Sunspa Benelux

U bent waarschijnlijk al bekent met een traditionele sauna. Deze worden vaak enkel verwarmt door hout of hete stenen/kolen. Echter bieden wij een extra toevoeging bij onze sauna’s.

Vrijwel alle sauna’s van Sunspa Benelux zijn namelijk voorzien van infrarood stralers. Dit kan zorgen voor extra positieve effecten op uw gezondheid.

In deze blog is te lezen welke voordelen een infrarood sauna kan bieden.

Voordelen die een infrarood sauna biedt;

– Verlichting van spier- en gewrichtspijn (ook reuma)
– Afname van huidproblemen, denk aan eczeem of acné
– Snelle opwarmtijd
– Goede gebruiksvriendelijkheid
– Installatie is op vrijwel iedere plek in uw huis mogelijk.

Een van de grootste voordelen van een infraroodsauna is het positieve effect op de spieren en gewrichten. De warmte geeft een aangenaam gevoel, maar daarnaast dringt het ook diep door in uw huid. Dit kan resulteren in een helend effect op uw spieren en gewrichten. Stijfheid kan verminderen waardoor u soepeler kan bewegen.

Naast de positieve effecten op spieren en gewrichten kan de warmte van een infrarood sauna ook de bloedsomloop stimuleren waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Bloedvaten worden wijder, dit resulteert in het grondige reinigen van uw huid en lichaam. Dit kan een positieve effect geven op een reductie van huidaandoeningen zoals acné en eczeem.

De sauna modellen van Sunspa Benelux variëren in het aantal infrarood stralers. Bekijk hier ons assortiment aan infrarood sauna’s.

Temperatuur verschil tussen infrarood- en traditionele sauna

Een infrarood sauna verwarmd sneller dan een traditionele sauna. Maar een traditionele sauna wordt wel warmer dan een infrarood sauna.

Zo varieert de temperatuur in een infrarood sauna tussen 40-70°C, de temperatuur van een traditionele sauna varieert tussen de 80-110°C. Als u minder goed tegen een té warme temperatuur kan dan is een infrarood sauna geschikt voor u!

Installatie

Het installeren van onze infrarood sauna’s is tevens erg simpel. Als u een beetje technisch bent ingesteld moet dit geen lastige opgave zijn.

Daarnaast kunnen veel sauna modellen op het ‘normale’ stroomnet aangesloten worden (220V-stopcontact), het is dus niet altijd nodig om krachtstroom aan te sluiten. Dit maakt de installatie nog eenvoudiger.

*Het is tegen een meerprijs ook mogelijk om de sauna te laten installeren door onze monteurs.

 

 • 3 personen
 • 150 x 100 x 198 cm
Toevoegen aan vergelijking
 • 4 personen
 • 150 x 150 x 200 cm
Toevoegen aan vergelijking
3.495,00
 • 2 personen
 • 110 x 120 x 200 cm
Toevoegen aan vergelijking
3.950,00
 • 2 tot 3 personen
 • 110 x 150 x 200 cm
Toevoegen aan vergelijking
 • 2 personen
 • 150 x 197 cm
Toevoegen aan vergelijking
 • 4 personen
 • 220 x 200 x 210 cm
Toevoegen aan vergelijking

 

Bij Sunspa Benelux de beste deals

Na het lezen van deze blog bent u meer te weten gekomen over de voordelen van een infrarood sauna.

Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt in de aanschaf van een sauna dan adviseren wij om een van onze 9 showrooms in Nederland of België te bezoeken.