Yoga beoefenen in de Jacuzzi

Wat veel mensen niet weten is dat ook yoga uitgevoerd kan worden in een Jacuzzi. Naast diverse workouts en therapieën (zoals hydrotherapie), kunnen dus ook yoga oefeningen worden uitgevoerd tijdens een sessie in het bubbelbad.

Yoga, iedereen heeft er weleens van gehoord maar wat is het nu eigenlijk. Yoga kunnen we het beste omschrijven als een rustgevende bewegingsvorm die heilzaam werkt voor lijf en geest. Door yoga te beoefenen wordt u sterker en leniger, zowel lichamelijk als geestelijk. Na een yogales zult u al snel merken dat u uzelf fitter voelt en de nodige rust in het hoofd krijgt. U wordt bewuster van het doen en laten van uw eigen lichaam en geest. Tijdens yoga lessen worden verschillende houdingen aangenomen en wordt de aandacht gelegd op het lichaam en de ademhaling. Hierdoor gaat je energie stromen brengt u uzelf dieper tot rust.

Welzijn is ook waar een Jacuzzi voor staat. Om deze reden is het uitvoeren van yoga in een bubbelbad dan een super combinatie. In het water ervaart uw lichaam een gevoel van gewichtloosheid. De druk op het lichaam wordt namelijk tot wel 90% verminderd. U kunt u daarom wel voorstellen dat yoga oefeningen ook gemakkelijker uitgevoerd kunnen worden in het water. Dit gegeven is voor de ouderen onder ons ook positief, want sommige yoga oefeningen vereisen soms het nodige rek- en strekwerk wat in het water gemakkelijker gaat.

Heeft u een Jacuzzi en beoefent u yoga? Probeer het dan ook eens uit in uw bad. Wilt u gaan beginnen met yoga, dan kunt u er ook voor kiezen om eerst eens te oefenen in uw eigen Jacuzzi.