Indeling onderdelen spa

In het hiernaast staande overzicht vindt u de indeling van onze jacuzzi. Zo vindt u onder andere (de positie van) de volgende onderdelen:

 • Besturingssysteem
 • Sluitkleppen
 • Afvoer
 • Jets
 • Waterval
 • Filters
 • Heater
 • Pomp
 • Pop-up speakers
 • Ozonator
 • Leiding verbindingen
 • Bekerhouder
 • Aroma-unit

Kuip

De kuip van alle jacuzzi modellen van Sunspa is van het merk Aristech Acrylics. Aristech is een van de grootste en meest toonaangevend bedrijf op het gebied van acrylaat kuipen.

Aristech kuipen worden na het vormproces voorzien van een speciale vinylester laag en daarna een polyesther verstevigende onderlaag. Deze laag wordt opgebouwd uit verschillende lagen totdat de kuip een zelfdragend geheel is geworden, waardoor vervorming onmogelijk is. De kuip wordt later gemonteerd in een roestvrijstalen frame of wordt voorzien van een kunststof frame wat tevens de bodemplaat is.

Het materiaal van de acryl kuipen bestaat uit verschillende lagen van geweven glasfiber in combinatie met compacte urethaan isolatie. Deze combinatie resulteert in een geweldig sterke structuur die bestand is tegen krassen, water en allerlei weersinvloeden.

De acryl kleur is geheel ingebracht waardoor er geen slijtagevlekken kunnen ontstaan en de kleur na jaren er nog als nieuw uit ziet. Dankzij het gladde oppervlak van de kuip is deze ook nog eens heel eenvoudig schoon te maken.

Frame

Al onze jacuzzi modellen hebben een geïmpregneerd houten frame. Het frame vormt de constructie en fungeert als de basis van de jacuzzi. De belangrijkste onderdelen van de spa zoals de pompen en het Balboa besturingssysteem zijn aan het frame bevestigd.

Daarnaast rusten zowel de kuip als de omkasting op het frame waardoor het uitermate belangrijk is dat het frame degelijk en stevig is. Een houten frame voorziet hier uitstekend in.

Hout heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van alle andere materialen die ook vaak gebruikt worden in andere jacuzzi’s zoals kunststof of metaal.

Door de unieke celstructuur heeft hout ook zeer goede isolerende eigenschappen. De toepassing van een houten frame in de jacuzzi bespaart gedurende de totale levensduur hierdoor veel energie.

Ten slotte is een belangrijk te noemen voordeel van een houten jacuzzi frame dat hout van nature geluiddempende eigenschappen heeft. Het geluid van de jacuzzi pompen wordt dus optimaal gedempt.

Ozonator

Alle modellen uit ons jacuzzi assortiment beschikken over een ozonator. Een jacuzzi ozonator is een apparaat dat met behulp van een UV lamp of CD-chip ozongas aanmaakt.

Dit ozongas wordt gebruikt om het water in uw jacuzzi te reinigen. Het is een snelwerkend desinfecterend en oxiderend middel voor het water in uw jacuzzi.

Met een ozonator in uw jacuzzi bent u verzekerd van kraakhelder water. Door de reinigende werking van een ozonator hoeft u ook minder gebruik te maken van chloor.

Zo heeft u zeer weinig kans op irritatie aan de ogen en slijmvliezen omdat u, wanneer u de ozonator goed gebruikt, de concentratie chloor in het water tot een minimum kunt beperken.

Jacuzzi ozonator
Balboa besturingssysteem

Besturingssysteem

Het besturingssysteem van alle jacuzzi modellen van Sunspa Benelux zijn van het gerenommeerde topmerk Balboa ®. Balboa ® is dé wereldspeler op het gebied van jacuzzi onderdelen zoals besturingssystemen, controlesystemen, jets en accessoires. De producten van Balboa ® kenmerken zich door de hoge kwaliteit, vooruitstrevende technologie en moderne designs.

Het besturingssysteem is zeer eenvoudig te bedienen en misschien nog wel belangrijker, het heeft de minste storingen in vergelijking met andere systemen. Zo bent u verzekerd van een optimaal functionerend besturingssysteem.

Het besturingssysteem is zoals gezegd eenvoudig te bedienen en geheel programmeerbaar. De besturing is ontworpen vanuit het oogpunt van de gebruiker. Het grote display biedt u voorgeprogrammeerde fabrieksinstellingen, zoals een standaard programma, een economisch programma, een slaapstand en verschillende massage keuzes.

Alle programma’s op het Balboa besturingssysteem zijn zo ingesteld dat u een optimaal rendement heeft tegen een zeer laag energieverbruik. Het water wordt automatisch op de door u gekozen temperatuur gehouden. Ook de waterfiltering is geheel naar wens in te stellen. Het Balboa ® besturingssysteem denkt met u mee!