Profiteer van onze aanbiedingen
D
irect uit voorraad leverbaar

Aanbiedingen

Sauna informatie

Steeds meer mensen ontdekken de weldadige werking die een sauna / infraroodsauna heeft op lichaam en geest. Een bezoekje aan de sauna lijkt steeds meer ingeburgerd te zijn.

Echter ondervindt men ook nadelen aan het bezoeken van een (in de meeste gevallen openbare) sauna. Denk aan drukte, gebrek aan privacy, te ver moeten reizen enzovoorts.

Sunspa Sauna maakt het mogelijk om thuis te kunnen genieten van alle voordelen en positieve effecten van de sauna. Met een breed assortiment infraroodsauna’s en barrelsauna’s van de beste merken op de markt biedt Sunspa Sauna u een uniek wellness product voor thuis aan.

Op de hieronder staande pagina’s vindt u alles wat u wilt weten over de infraroodsauna / infraroodcabine en de Finse sauna. Wat is nou eigenlijk een infraroodsauna, hoe werken de infraroodstralers, wat zijn de effecten op uw gezondheid en meer.

Hoewel de inhoud van alle informatie op onze website zo zorgvuldig mogelijk is samengesteld en regelmatig wordt geactualiseerd, aanvaardt Sunspa Sauna geen aansprakelijkheid voor mogelijke incompleetheid of onjuistheden van de informatie.

We behouden het recht voor om noodzakelijke wijzigingen te allen tijde en zonder voorafgaande kennisgeving door te voeren. Alle informatie op deze website wordt verstrekt, zonder garantie op volledigheid, juistheid, tijdigheid of van de resultaten verkregen uit het gebruik van deze informatie.

Infrarood sauna’s zijn de laatste jaren steeds populairder geworden als een alternatieve vorm van sauna therapie. Deze sauna’s maken gebruik van infrarood straling om warmte direct aan het lichaam over te brengen in plaats van de omgevingslucht op te warmen zoals traditionele sauna’s dat doen.

Soorten infrarood sauna’s

Er zijn verschillende soorten infrarood sauna’s beschikbaar, waaronder de far-infrarood en near-infrarood varianten. Far-infrarood sauna’s gebruiken lange-golf infrarood straling, terwijl near-infrarood sauna’s korte-golf straling gebruiken.

Voordelen van infrarood sauna’s

De voordelen van infrarood sauna’s zijn talrijk. Ten eerste kunnen ze helpen bij het verlichten van spier- en gewrichtspijn, het verbeteren van de bloedcirculatie en het stimuleren van de stofwisseling. Daarnaast kunnen ze ook helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning.

Verwijderen van giftige stoffen

Infrarood sauna’s kunnen ook helpen bij het verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam. Dit gebeurt doordat de warmte van de infrarood straling de poriën opent en zweet produceert. Het zweten kan helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en zware metalen uit het lichaam.

Aanbevolen duur en frequentie

De duur en frequentie van een infrarood sauna sessie hangt af van de individuele behoeften en tolerantie van een persoon. Over het algemeen wordt aanbevolen om te beginnen met 10-15 minuten per sessie en geleidelijk aan de tijd te verlengen tot maximaal 45 minuten per sessie. Het wordt aanbevolen om infrarood sauna sessies twee tot drie keer per week te doen voor optimaal effect.

Conclusie

Infrarood sauna’s bieden tal van voordelen voor de gezondheid en het welzijn, waaronder verlichting van pijn, verbetering van de bloedcirculatie, ontspanning en het verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam. Het is echter belangrijk om de aanbevolen duur en frequentie van de sessies te volgen om de beste resultaten te behalen.