• Veelgestelde vragen

Wanneer de spa geplaatst is moet deze natuurlijk gevuld worden met water. Het is niet nodig om een extra watertappunt bij de spa aan te leggen, de spa kan gewoon gevuld worden met een tuinslang. U moet er wel voor zorgen dat wanneer u de spa leeg wilt laten lopen, het water gemakkelijk afgevoerd kan worden.

De meest aangename temperatuur in de spa ligt tussen de 37 en 39 graden Celsius. In de zomermaanden raden we aan de temperatuur rond de 37 graden Celsius (lichaamstemperatuur) in te stellen of indien gewenst, te verlagen naar 32 á 33 graden. In de wintermaanden kunt u de temperatuur verhogen naar 37 á 39 graden Celsius. Hoger dan 40 graden raden we niet aan.

De jets in de spa kunt u aan- of uitzetten middels het besturingssysteem. Met de diverters kunt u de spa groepen van de jets bedienen. Vervolgens kunt u met de diverters de spa groepen van de jets bedienen, zo kunt u afzonderlijk bepalen in welk gedeelte van de spa de jets geactiveerd worden.

Indien de spa oververhit dreigt te raken zal de spa zichzelf afsluiten, hij zal weer opstarten zodra hij is afgekoeld.

Wij raden aan het water in de spa elke 3 maanden te verversen.

Het energieverbruik van een spa is afhankelijk van verschillende factoren en van de grootte van de spa. Het verbruik (inclusief het gebruik van de spa) ligt gemiddeld bij normale omstandigheden tussen de € 45,00 en € 60,00 euro per maand.

In veel gevallen volstaat 220 volt om de spa aan te sluiten. Voor spa’s met meerdere pompen en een 3KW heater is 2 x 220 volt, of 380 volt nodig. Voor de stroomvereisten van uw spa verwijzen wij u graag naar onze website. Hier wordt per model toegelicht wat voor stroomaansluiting u nodig heeft: www.sunspabenelux.nl/informatie/elektriciteit

Het gebruik van een spa cover is belangrijk. Zo beschermt een cover uw spa tegen vuil en stof van buiten. Het water in uw spa blijft zodoende schoon en hygiënisch. Een ander belangrijk punt is dat een cover de gehele spa afsluit. Zo kan er geen warmteverlies plaatsvinden en blijft het water op de juiste temperatuur. Niet geheel onbelangrijk, u bespaart hierdoor ook op uw energiekosten.

Een spa ozonator is een apparaat dat met behulp van een ultraviolette lamp of een CD-chip, ozongas aanmaakt. Dit gas wordt gebruikt om het water te reinigen van bacteriën en micro-organismen. De levensduur van een spa ozonator is 1,5 tot maximaal 2 jaar, na het einde van deze periode dient deze altijd vervangen te worden.

Voor de kwaliteit van het water in de spa is het belangrijk dat u de filter elke week schoon maakt. Reinig tevens 1 keer per maand de filter grondig, zie voor instructies de vorige vraag.

Reinig de filtercartridge 1 keer per week, door deze schoon te spuiten met de tuinslang. Daarnaast dient u de filter 1 keer in de maand in een emmer of bak met water te leggen, samen met 2 reinigingstabletten en dan 1 uur laten weken. Daarna de filter goed afspoelen.

Het goed en consequent onderhouden van het water in uw spa is uitermate belangrijk.

Dit doet u heel eenvoudig met speciaal hiervoor ontworpen teststrips. Dompel de teststrip in het water en wacht enkele seconden tot u de resultaten betrouwbaar af kunt lezen. U kunt de teststrips aanschaffen via de showroom waar u uw spa heeft gekocht.

Voor optimaal wateronderhoud adviseren wij een Blue Connect Plus aan te kopen zodat u via een app op uw telefoon en per mail altijd de actuele waardes van uw spa water kunt inzien. Zo kunt u, indien nodig, direct de onjuiste waarden corrigeren.

U heeft de keuze of u met chloor wilt werken of met chloorvrije producten. Een veelgebruikt product welke (nagenoeg) chloorvrij is, is Aquafinesse. Beide soorten producten kunt u via uw showroom aanschaffen.

U kunt een extra servicecontract afsluiten via de showroom waar u de spa heeft aangekocht. Op het moment van installeren zal de erkende installateur u hierover volledig informeren.

De service voor onze spa baden wordt verleend door de showroom waar u uw spa heeft aangekocht of door erkende partner installateurs. Dus mocht er ooit een storing zijn dan wordt dit te allen tijde professioneel opgelost!

Onderdelen blijven minimaal 10 tot 15 jaar na aankoop van uw spa gegarandeerd op voorraad.

Wegens het gecombineerde gewicht van het water en de gebruikers in de spa is het uitermate belangrijk dat de ondergrond waarop het bad rust waterpas is en geschikt om dit gewicht op uniforme wijze te dragen.

Voorkom verzakkingen of verplaatsing van de ondergrond gedurende de volledige periode dat de spa geïnstalleerd is.

Een goed aangelegde betegelde vloer voldoet. Een houten vlonder is minder geschikt omdat deze eventuele trillingen van het bad kan versterken. Zorg ervoor dat het oppervlak rondom de spa niet al te glad is als er water over de rand vloeit.

Heeft u een andere vraag?

Heeft u een andere vraag of wilt u liever persoonlijk contact? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

U kunt voor al uw vragen en advies terecht bij onze jacuzzi showrooms of stuur uw vraag naar info@sunspabenelux.nl.

Uiteraard bent u natuurlijk ook van harte welkom in onze showrooms.