De 5 voordelen van een opblaasbare jacuzzi

Wilt u graag een jacuzzi kopen, maar zit u met een krap budget? Sunspa Benelux biedt een groot assortiment aan jacuzzi’s in verschillende groottes en verschillende prijsklassen.

Maar wij begrijpen heel goed dat zelfs de goedkoopste jacuzzi soms toch buiten uw budget kan vallen. Ook daar heeft Sunspa Benelux de perfecte oplossing voor: De opblaasbare jacuzzi!

Bekijk het aanbod aan opblaasbare jacuzzi’s op de website van Sunspa Benelux.

Wel de luxe, niet de lasten

Een jacuzzi wordt vaak in verband gebracht met luxe en dat is heel goed te begrijpen. Echter willen we vaak wel eens over het hoofd zien dat luxe niet perse overbodig of zelfs onbetaalbaar hoeft te zijn.

U heeft eindelijk de weloverwogen beslissing genomen om een jacuzzi te kopen. Echter beseft u heel goed dat daar het één en ander bij komt kijken.
Heeft u de ruimte voor een jacuzzi in uw tuin of koopt u een jacuzzi om binnen te plaatsen?

Past de jacuzzi wel door de ingang van uw huis? Heeft u een goede ventilatie? Hoe zit het met het onderhoud? Wat nu als u besluit om te verhuizen?
En ook niet geheel onbelangrijk: wat is het budget dat u apart heeft gelegd om een jacuzzi te kopen?

Een heleboel vraagtekens, die met één duidelijk antwoord nietig worden verklaard: een opblaasbare jacuzzi.

Opblaasbare jacuzzi

Een opblaasbare jacuzzi is, zoals de naam het al zegt, een jacuzzi die u dient op te blazen om er gebruik van te kunnen maken.

U kunt natuurlijk al snel denken: hoe kwalitatief kan zo’n opblaasbare jacuzzi zijn? Dat zal u nog eens verrassen. De kwaliteit van een opblaasbare jacuzzi moet u zeker niet onderschatten.

Allereerst wordt een opblaasbare jacuzzi geproduceerd van hoogwaardig en duurzaam gelamineerd PVC en weegt het tot wel 30 kg (wanneer het leeg is uiteraard). Daarnaast beschikt een opblaasbare jacuzzi over de meeste functies die u ook verwacht van een vast model en bestaan er verschillende modellen in verschillende formaten. Afhankelijk van het model kunnen er wel 6 personen in het opblaasbare bubbelbad ontspannen. Het is dus ideaal voor gezellige familieavonden en zomerse feestjes.

Uiteraard beschikt het ook over bubbeljets, waardoor u heerlijk kunt genieten van een (hydro)massage. Opblaasbaar of niet, een bad zonder bubbeljets is natuurlijk geen bubbelbad.

Opblaasbare jacuzzi's

U hoeft zich ook absoluut geen zorgen te maken over of u in een opblaasbare jacuzzi het water wel voldoende kunt opwarmen. De temperatuur van het water kan tot wel 42°C opgewarmd worden. Een hoger temperatuur dan dat is ook niet gezond, dus ook daarin zal de opblaasbare jacuzzi u niet tekort schieten.

Over de watertemperatuur gesproken, wil ik u graag een tip meegeven. Vul de opblaasbare jacuzzi met warm water om energiekosten te besparen. Het kost de (opblaasbare) jacuzzi namelijk veel energie om het water op te warmen. Bovendien kost het naast centen ook tijd en moet u langer wachten voordat u eindelijk kunt ontspannen als u de jacuzzi vult met koud water.

Ook is het raadzaam om de (opblaasbare) jacuzzi na gebruik af te dekken met een jacuzzi cover. Zo voorkomt u dat het water sneller afkoelt, maar ook voorkomt u vervuiling en hoeft u met het gebruik van een jacuzzi cover het water minder vaak te verversen.

Jacuzzi cover kopen? Neem een kijkje op de website van Sunspa Benelux.

De 5 voordelen van een opblaasbare jacuzzi

 Een opblaasbare jacuzzi heeft meerdere voordelen:

 1. Het is ruimtebesparend
 2. Het is geschikt om binnen en buiten te gebruiken
 3. Het is makkelijk te verplaatsen
 4. Het is perfect voor seizoensgebonden gebruik
 5. Het is aanzienlijk goedkoper

Ruimtebesparend

Een jacuzzi willen kopen is één ding, maar heeft u er ook de ruimte voor? Een jacuzzi is natuurlijk niet iets wat u zomaar even verplaatst, dus u moet er goed over nadenken waar u het wilt plaatsen.

Gaat u de jacuzzi binnen of buiten plaatsen en wat zijn de voor- en nadelen van elke keuze? Past de jacuzzi wel door de ingang? Gaat u die specifieke ruimte later misschien ergens anders voor nodig hebben?

Met een opblaasbare jacuzzi hoeft u daar allemaal niet over na te denken. U kunt de opblaasbare jacuzzi namelijk weer makkelijk opruimen wanneer u er geen gebruik van wenst te maken.

Uiteraard zou het zonde zijn om het water elke keer weer te verversen als u de opblaasbare jacuzzi na elk gebruik opruimt. Dat is dus ook zeker niet het punt hier, maar dat begrijpt u vast.

Een opblaasbare jacuzzi biedt u vrijheid wat betreft de ruimte en kan daarmee een ieders dag redden.

 Binnen en buiten gebruik

Een opblaasbare jacuzzi kunt u zowel binnen als buiten gebruiken. Uiteraard geldt dit ook voor een vaste jacuzzi, maar ik wil graag benadrukken dat een opblaasbare jacuzzi die optie niet van u ontneemt.

Het wordt geproduceerd van hoogwaardig en duurzaam gelamineerd PVC en u kunt het prima in uw tuin op of terras plaatsen. De opblaasbare jacuzzi wordt geleverd met een grondzeil.

Plaats deze op de ondergrond om uw opblaasbare jacuzzi te beschermen tegen schade en om er langer plezier aan te hebben. Belangrijk is het dat de (opblaasbare) jacuzzi wordt geplaatst op een vlakke ondergrond.

 Makkelijk te verplaatsen

Een groot voordeel ten opzichte van een vaste jacuzzi is dat een opblaasbare jacuzzi makkelijk te verplaatsen is.

Wilt u de opblaasbare jacuzzi meenemen op vakantie? Dan doet u dat gewoon. Gaat u verhuizen? U hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken over hoe u opblaasbare jacuzzi gaat verplaatsen. Staat de jacuzzi binnen, maar wilt u vanavond onder de sterren genieten? Dat is zo geregeld.

U kunt haast alle kanten op met een opblaasbare jacuzzi. Heerlijk flexibel.

 Seizoensgebonden

Heeft u niet het hele jaar door de behoefte om te ontspannen in een jacuzzi? Dat is prima. U kunt er om wat voor reden dan ook voor kiezen om maar tijdelijk gebruik te maken van een jacuzzi.

Dan is een opblaasbare jacuzzi natuurlijk ideaal voor u. Bovendien hoeft u in dat geval de opblaasbare jacuzzi ook minder te onderhouden. Fijn, toch?

 Goedkoper

Last but not least… een opblaasbare jacuzzi is een stuk goedkoper dan een vaste jacuzzi. Daar valt natuurlijk niet omheen te draaien.

Alle bovengenoemde voordelen zijn net zo belangrijk, maar soms zit u gewoon vast aan een krap budget.

Dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Ontspannen zult u hoe dan ook!

Heeft de opblaasbare jacuzzi ook nadelen?

We hebben zojuist de voordelen van een opblaasbare jacuzzi opgesomd en ze kunnen allemaal een doorslaggevende factor zijn in uw keuze bij het kopen van een jacuzzi.

Maar zitten er ook nadelen vast aan een opblaasbare jacuzzi? Of het nadelen zijn is aan u om te beslissen, maar er zijn wel een aantal punten waarin de vaste jacuzzi er toch uitspringt.

 • Een vaste jacuzzi gaat over het algemeen langer mee.
  Een vaste jacuzzi gaat langer mee dan een opblaasbare jacuzzi. Uiteraard is de levensduur afhankelijk van meerdere factoren, waaronder uw gebruik. Onderhoud uw jacuzzi met zorg om er optimaal van te kunnen genieten.
 • Een vaste jacuzzi beschikt over meerdere functies.
  Afhankelijk van het jacuzzi model dat u koopt, kunnen er meer of minder functies bij zitten. U kunt het dus zo luxueus maken als dat u wenst.
  Hierin kan een opblaasbare jacuzzi wel beperkt zijn.
 • Een vaste jacuzzi kan het hele jaar door buiten staan.
  Een vaste jacuzzi is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden.
  Een opblaasbare jacuzzi kunt u daarentegen tijdens de winter maar beter niet buiten laten staan. Bij een temperatuur van 5°C en lager wordt aangeraden om de opblaasbare jacuzzi op te bergen. We moeten natuurlijk niet willen dat het water in de jacuzzi gaat bevriezen en uitzetten om vervolgens de opblaasbare wand te beschadigen.
 • Een vaste jacuzzi heeft een meer luxueuze
  Over smaken en kleuren valt natuurlijk niet te twisten. Maar de uitstraling van een vaste jacuzzi spreekt ook wel voor zich.
  Het is volledig aan u om al deze voordelen met elkaar af te wegen en de knoop door te hakken.

Heeft u moeite met het maken van de juiste keuze? Onze adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u passend advies te geven aan de hand van uw wensen en verwachtingen.

Kom langs bij één van onze showrooms, waar u tevens de verschillende jacuzzi modellen kunt bekijken en ervaren.

Zien we u snel?