De meest voorkomende vormen van verontreinigd jacuzzi water

Natuurlijke rust en ontspanning worden vaak geassocieerd met het genot van een warme, bruisende jacuzzi. De verleiding om te genieten van de kalmerende werking van borrelende waterstralen en de heerlijke warmte is onweerstaanbaar. Echter, te midden van dit genot schuilt een minder aangename realiteit: de strijd tegen waterverontreiniging. Van onschuldig uitziend groen tot mysterieus troebel water en zelfs schuim of vlokken die zich ophopen, jacuzzi’s zijn vatbaar voor verschillende vormen van waterverontreiniging die de wellness ervaring kunnen verstoren. Daarom hebben we de meest voorkomende vormen van verontreinigd jacuzzi water in één overzicht gezet.

In deze blog duiken we namelijk dieper in de wereld van waterverontreiniging van jacuzzi’s, onderzoeken we de oorzaken achter de meest voorkomende problemen, en bieden we inzichtelijke tips om deze problemen effectief aan te pakken. Want laten we eerlijk zijn, niets mag staan tussen u en de ultieme ontspanning die een jacuzzi te bieden heeft.

Groen water

Een van de meest voorkomende vormen van verontreinigd water is groen water. De groene kleur vormt zich door algen die zich ophopen in uw bad. De voornaamste reden is een niet kloppende pH-waarde. Echter kunnen haren of huiddeeltjes dit proces doen versnellen. *Een kapotte Ozonator kan ook de boosdoener zijn.

In een vroeg stadium (licht groene kleur) kunt u dit probleem simpel oplossen door Clear Water toe te voegen. In een later stadium (donker groene kleur) dan is het verstandig om het bad leeg te laten lopen, goed te reinigen en vervolgens (na het vol laten lopen) Chloorshock toe te voegen.

Troebel water

Het kan ook voorkomen dat uw water troebel/melkachtig is geworden. Zowel organische verontreinigingen zoals zonnebrandcrème, als externe factoren zoals temperatuurschommelingen en onweersbuien, kunnen de aanleiding zijn. Maar een niet functioneerden filter kan het ook veroorzaken.

U kunt dit oplossen door als eerste de filters, pH- en chloorwaardes te controleren en eventueel op orde te brengen. Mocht dit niet werken, dan zijn er speciale producten die uw water weer helder maken. Dit kan bijvoorbeeld met Spa Bright . Indien dit ook niet het gewenste effect heeft adviseren u om uw water te verversen.

Schuim op het water

Een andere vorm van verontreiniging is een schuimend bad. Meestal wordt het veroorzaakt door chemicaliën en middelen die bijvoorbeeld uit uw zwemkleding komen. Daarnaast kunnen haarlak, gel en/of bodylotion de oorzaak zijn.
U kunt dit op drie verschillende manieren oplossen:

1. Alle jets en stralers aan te zetten zodat het schuim opkomt, Daarna met een schepnet al het schuim uit het bad wegscheppen.
2. Antischuimmiddel toevoegen, bijvoorbeeld Foam Down.
3. Het bad volledig verversen met nieuw water, goed schoonmaken en Foam Down toevoegen. Deze optie is enkel nodig wanneer optie 1 en 2 geef effect hebben gehad.

Vlokken in het water

Het kan ook voorkomen dat er vlokken in uw water zitten. Dit ontstaat vaak door een verstoring van de waardes van de waterkwaliteit. Er is dan vaak té weinig of té veel chloor aanwezig. Ook is het mogelijk dat de zuurt waardes (PH) niet kloppend zijn.

Na gebruik van vlokmiddel binden de vlokken zich aan elkaar waardoor ze in de filter of op de bodem van het bad te recht komen. Hierna dient de filter en bodem van het bad gereinigd te worden zodat het probleem is opgelost.

 

 

Hopelijk bent u meer te weten gekomen over de meest voorkomende vormen van verontreinigd jacuzzi water. Bent u op zoek naar onderhoudsproducten om u waterkwaliteit optimaal te houden? Bekijk dan de BOS-webshop of bekijk ons assortiment op Sunspabenelux.nl onder het kopje ‘webshop’. Ook kan u meteen naar het desbetreffende onderhoudsproduct gaan per specifiek.