De positieve effecten van de Jacuzzi

De oude Grieken waren al bekend met het fenomeen “warmwaterbaden”. Heerlijk warm en bruisend water werkte ook toen al ontspannend en was goed voor de gezondheid. Hydrotherapie, aromatherapie en chromotherapie zijn voorbeelden van gezondheidstherapieën die in water gegeven kunnen worden. Zo ook in een Jacuzzi of bubbelbad, ofwel de hedendagse warmwaterbaden. Een sessie in een Jacuzzi in combinatie met één van de genoemde therapieën kan een heilzame werking hebben op de gezondheid.

Hydrotherapie is een therapie die in het water wordt uitgevoerd. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een aantal factoren: De gewichtsloosheid van het menselijke lichaam in water, de warmte van het water en massage Het helpt zo spieren en gewrichten ontspannen. In het water blijf je drijven en daalt het lichaamsgewicht met 90% waardoor de druk op de gewrichten wordt weggenomen.

Ook wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Hierdoor wordt zuurstof en voedingsstoffen makkelijker door het lichaam getransporteerd. Het warme water geeft daarnaast een ontspannen gevoel, werkt stressverminderend en zorgt voor een betere nachtrust.

Ook aromatherapie in een Jacuzzi is mogelijk. Aromatherapie wordt al eeuwen lang toegepast. Zo maakten de oude Egyptenaren rond 3000 voor Christus al zalven en parfums van planten en bomen bedoeld voor therapeutische doeleinden. Bij aromatherapie wordt gebruik gemaakt van etherische oliën, gewonnen uit kruiden, bladeren, vruchten of bloemen. Elke olie heeft zijn eigen geneeskrachtige eigenschappen. Aromatherapie kan op verschillende wijzen worden toegepast, namelijk door de olie in te masseren, door een kompres aan te brengen, de olie toe te voegen aan het water in het bad of door ze te inhaleren.

Bij chromotherapie, ofwel lichttherapie worden via de aanwezige lichten in de Jacuzzi verschillende kleuren gebruikt om het lichaam te beïnvloeden. Elke kleur heeft een andere invloed op de hersenen. Zo gebruikt men de kleur rood om vitaliteit op te wekken en groen om te kalmeren.

Het mag duidelijk zijn dat we de Jacuzzi kunnen zien als een uniek product voor een goede gezondheid. Het biedt tal van effecten op de gezondheid.