Uw jacuzzi of zwemspa defect is? Wat kan u doen?

Lekt uw jacuzzi of zwemspa, is de pomp stuk, werkt het display niet meer? Dan staan de servicemonteurs van Sunspa Benelux voor u klaar!

Een defect is natuurlijk erg vervelend, u wilt natuurlijk zorgeloos kunnen genieten van u jacuzzi of zwemspa, zonder defecten te ondervinden. Helaas is dit niet altijd het geval. Mocht u een defect ondervinden dan adviseren wij om eerst te proberen te achterhalen waar het vandaan komt. Lukt het vervolgens niet om het zelf te repareren? Dan kan u ons altijd inschakelen voor reparaties aan uw jacuzzi of zwemspa.

In deze blog behandelen we de meest voorkomende problemen en hoe deze problemen opgelost kunnen worden.

Uw jacuzzi lekt? Zo kan u het oplossen

Merkt u dat uw jacuzzi of zwemspa water verliest? Dan is het belangrijk om te achterhalen waar dit vandaan komt. Een lek kan namelijk op veel verschillende plekken zitten. De meest voorkomende lekken zijn:

-Losgeraakte koppelingen/verbindingen

-Onderdelen die afgesleten zijn

-Lekkage bij een jet

Mocht u een van de bovenstaande lekkage ondervinden dan kunt u eerst kijken of u dit zelf op kunt lossen. Er zijn verschillende anti-lekkage middelen die zelf de lekkage opzoeken en dit opvullen om zo de lekkage te verhelpen. Echter wanneer het gaat over een grotere lekkage, dan moet u vaak de kuip van de jacuzzi of zwemspa laten repareren. Dit kan u door een van onze specialisten laten doen.

De pomp van uw jacuzzi of zwemspa maakt veel lawaai

De pomp van een jacuzzi maakt bijna altijd iets van geluid. In goede jacuzzi’s is de pomp altijd geïsoleerd, waardoor het grootste deel van het geluid wordt gedempt. Als dit niet het geval is kan het voor veel geluidsoverlast zorgen. En dan is een sessie in een jacuzzi ineens minder aangenaam. Dus wanneer de pomp van uw jacuzzi ineens meer lawaai maakt dan normaal, kan het betekenen dat er iets mis is in de isolatie. Het is dan verstandig om advies te vragen aan Sunspa Benelux.

De circulatiepomp van uw jacuzzi of zwemspa werkt niet meer

Functioneert de pomp van uw jacuzzi of zwemspa niet meer? Dan moet u dit zo snel mogelijk laten vervangen. De circulatiepomp van uw jacuzzi zorgt ervoor dat het water gezuiverd wordt. Maar tevens zit hier vaak ook de verwarming in verwerkt. Wanneer de circulatiepomp van uw jacuzzi kapot is, merkt u daarom dat het water kouder wordt. Dit probleem kan zich voordoen door:

-Een verslijting van de keerring waardoor er lekkage op de as is ontstaan.

-Er komt ook weleens voor dat de pomp een brommend geluid maakt, maar niet echt pompt. Dan ligt het probleem vaak bij de condensator, de motor moet dan vervangen worden.

-Door vorst kan de pomp kapot vriezen. Vaak zit het probleem in de behuizing. In dit geval is het voordeliger om enkel de behuizing van de pomp te vervangen, dan een volledig de nieuwe pomp aan te schaffen.

*in alle bovenstaande gevallen is het verstandig om er een expert naar te laten kijken.

 

Display/scherm van uw jacuzzi of zwemspa is defect

Met het display scherm van uw jacuzzi of zwemspa kan u verschillende instellingen aanzetten in uw bad. Denk aan de temperatuur etc. Het kan zijn dat er storing wordt weergegeven. Deze foutmeldingen kunnen meestal simpel worden opgelost. Zo zijn er veel YouTube video’s te vinden die de storingen kunnen oplossen.

Echter kan het ook voorkomen dat uw display van echt niet meer werkt. Dan is er maar één oplossing, namelijk om een geheel nieuwe display in de jacuzzi te laten zetten.

Er zijn natuurlijk ook andere storingen of defecten mogelijk. Mocht u dit ondervinden, dan kan u altijd contact opnemen met een van onze 9 showrooms in Nederland en België. De specialisten binnen Sunspa Benelux staan altijd voor u klaar!

 

7.250,00
 • 3 personen
 • 213 x 160 x 87 cm
 • 48 jets
Toevoegen aan vergelijking
8.250,00
 • 5 personen
 • 212 x 212 x 89 cm
 • 65 jets
Toevoegen aan vergelijking
8.900,00
 • 6 personen
 • 227 x 227 x 90 cm
 • 73 jets
Toevoegen aan vergelijking
10.400,00
 • 7 personen
 • 275 x 228 x 100 cm
 • 103 jets
Toevoegen aan vergelijking