JACUZZI IN DE WINTER GEBRUIKEN

Wanneer u de gelukkige bezitter bent van een spa of jacuzzi, weet u dat u het gehele jaar door kunt genieten van pure ontspanning en gevoel van comfort en luxe.

Veel mensen denken echter dat een spa of jacuzzi alleen in de lente- en zomermaanden gebruikt kan worden. Dit is onjuist, want juist in de koudere maanden van het jaar biedt een spa of jacuzzi ultieme ontspanning. Ook de effecten op de gezondheid en welzijn zijn juist in de koudere maanden het grootst.

Desondanks krijgen we vaak te horen dat onze klanten toch er voor willen kiezen om hun spa leeg te laten lopen en niet willen gebruiken in de winter.

ONS ADVIES: ZET UW JACUZZI NIET UIT IN DE WINTER!

Wij raden het echt aan uw spa of jacuzzi niet uit te zetten en te laten leeglopen. Er zijn nogal wat nadelen aan het laten leeglopen van een spa in de winter.

Het grootste nadeel is dat de leidingen in uw spa kunnen bevriezen, met alle gevolgen van dien.

JACUZZI UITZETTEN IN DE WINTER

Wanneer u uw spa of jacuzzi laat leeglopen mag er geen water meer in de leidingen achterblijven.

Mocht u toch besluiten om uw spa of jacuzzi uit te zetten tijdens de wintermaanden, dan adviseren wij u de volgende stappen te nemen:

 1. Schakel de stroomtoevoer naar de spa uit.
 2. Open de afvoeropening en laat het water in de spa eruit lopen (dit kunt u ook doen met een dompelpomp).
 3. Activeer de luchtpomp waardoor het resterende water uit de luchttoevoer onder de zitjes wordt geblazen.
 4. Zet de schakelaar van de stroomtoevoer naar de spa in de zekeringkast van uw woning uit.
 5. Verwijder het resterende water met een handdoek, dweil of waterzuiger. Zorg ervoor dat al het water wordt verwijderd, vooral in het voetengedeelte.
 6. Verwijder de filtercartridge en zorg ervoor dat er geen water meer overblijft in de filterhuls.
 7. Leg een grote badhanddoek in het voetengedeelte om overgebleven water op te vangen.
 8. Verwijder alle fittings die te verwijderen zijn (dit zijn gewoonlijk snel los te maken fittings aan beide kanten van de verwarmer en de pomp). Door de fittings los te maken, zal er water uitkomen. Laat alle fittings los en verwijder de afvoerplugs
 9. Verwijder het overgebleven water uit de leidingen met een waterzuiger en luchtcompressor of een soortgelijk toestel
 10. Stap in de spa en plaats het uiteinde van de slang tegen elke jet. Zorg ervoor dat de jets volledig openstaan en dat de luchtsturingsknoppen (indien aanwezig) dicht staan. Door dit te doen, zal er nog meer water uit de verschillende los geschroefde fittings komen. Nu zou het merendeel van het water uit het volledige jet systeem moeten zijn verwijderd en is de kans klein dat er nog genoeg water in een leiding of een ander onderdeel is achtergebleven om te bevriezen en schade te veroorzaken.
 11. Bedek indien mogelijk de volledige spa met een afdekzeil. Bij problemen of twijfels tijdens het winterklaar maken van de spa bubbelbad en het opnieuw in gebruik nemen in de volgende lente, raden wij ten stelligste aan om erkende vakmensen te contacteren.

Wanneer u de bovenstaande stappen goed opvolgt maakt u uw spa of jacuzzi veilig en op de juiste manier klaar om niet te gebruiken tijdens de wintermaanden.