Jacuzzi in de winter

De winterperiode breekt binnenkort weer aan en nu al zijn de temperatuurdalingen te merken. Ondanks dat een buiten Jacuzzi een niet seizoensgebonden product is en zelfs betere therapeutische effecten bij lagere buitentemperaturen heeft, kan het zijn dat u uw Jacuzzi niet gebruikt in de winter.

Indien u uw Jacuzzi in de winter niet gebruikt dient u de volgende adviezen ter harte te nemen:

 1. Schakel de stroomtoevoer naar het bad uit.
 2. Open de afvoeropening en laat het water in het bad eruit lopen (dit kunt u ook doen met een waterpomp).
 3. Activeer vervolgens de luchtblazer waardoor het resterende water uit de luchttoevoer onder de zitjes wordt geblazen
 4. Zet de schakelaar van de stroomtoevoer naar de Jacuzzi / Spa in de zekeringkast van uw woning uit.
 5. Verwijder het resterende water met een handdoek, dweil of waterzuiger. Zorg ervoor dat al het water wordt verwijderd, vooral in het voetengedeelte.
 6. Verwijder de filtercartridge en zorg ervoor dat er geen water meer overblijft in de filterhuls.
 7. Leg een grote badhanddoek in het voetengedeelte om overgebleven water op te vangen.
 8. Verwijder alle fittings die te verwijderen zijn (dit zijn gewoonlijk snel los te maken fittings aan beide kanten van de verwarmer en de pomp). Door de fittings los te maken, zal er water uitkomen. Laat alle fittings los en verwijder de afvoerplugs
 9. Verwijder het overgebleven water uit de leidingen met een waterzuiger en luchtcompressor of een soortgelijk toestel
 10. Stap in de Jacuzzi / Spa en plaats het uiteinde van de slang tegen elke jet. Zorg ervoor dat de jets volledig openstaan en dat de luchtsturingsknoppen (indien aanwezig) dicht staan. Door dit te doen, zal er nog meer water uit de verschillende los geschroefde fittings komen. Nu zou het merendeel van het water uit het volledige jet systeem moeten zijn verwijderd en is de kans klein dat er nog genoeg water in een leiding of een ander onderdeel is achtergebleven om te bevriezen en schade te veroorzaken.
 11. Bedek indien mogelijk de volledige spa bubbelbad met een afdekzeil. Bij problemen of twijfels tijdens het winterklaar maken van de spa bubbelbad en het opnieuw in gebruik nemen in de volgende lente, raden wij ten stelligste aan om erkende vakmensen te contacteren.

Wanneer u de bovenstaande stappen goed opvolgt maakt u uw Jacuzzi veilig en op de juiste manier winterklaar.