Jacuzzi: binnen of buiten plaatsen?

U heeft besloten om een jacuzzi te kopen, maar u weet nog niet waar u de bubbelbad precies wilt plaatsen. Gaat u de jacuzzi buiten op het terras of in uw tuin plaatsen om outdoor te kunnen genieten? Of geeft u er toch de voorkeur aan om de jacuzzi binnenshuis op een geschikte plek te plaatsen?

In beide gevallen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Lees verder om erachter te komen wat de voor- en nadelen zijn van het plaatsen van uw jacuzzi binnen- of buitenshuis.

Jacuzzi binnen plaatsen

Het plaatsen van een jacuzzi in huis brengt zowel voordelen als nadelen met zich mee. Wegen de voordelen op tegen de nadelen of gaat u er toch voor kiezen om de jacuzzi in uw tuin of op het terras te plaatsen? Lees hier de voor- en nadelen om een weloverwogen beslissing te kunnen maken.

De voordelen van een jacuzzi binnenshuis

 • Privacy
 • Minder onderhoud
 • Geen last van het weer

Privacy

Een belangrijk voordeel en één van de voornaamste redenen om te besluiten om uw spa bubbelbad binnen het huis te plaatsen is uiteraard privacy. Zo hoeft u zich nooit druk te maken om de buren terwijl u ligt te ontspannen in uw jacuzzi. Uw buren kunnen de meest vriendelijke mensen op de wereld zijn, maar het is uw goed recht om te willen genieten in privacy.

Minder onderhoud

Wanneer u uw jacuzzi thuis laat plaatsen, heeft het minder onderhoud nodig. Het kan buiten regenen, hagelen of sneeuwen; uw jacuzzi krijgt er niets van mee. Er vallen geen bladeren in uw jacuzzi en er komen geen ongewenste insecten met u mee genieten. U hoeft de jacuzzi dus minder vaak te reinigen en het water minder vaak te verversen. Dit is ook zeker een voordeel die u mee kunt nemen in uw overweging.

Geen last van het weer

Met een spa bubbelbad in uw huis hoeft u zich nooit meer zorgen te maken om het weer. U kunt de jacuzzi natuurlijk heerlijk voor een groot raam plaatsen en alsnog genieten van de zonsopgang of -ondergang. Ook het geluid van regendruppels die tegen uw raam aantikken kan behoorlijk ontspannend zijn. Geniet u liever thuis, waar u zelf de perfecte omstandigheden kunt bepalen, of gaat u de uitdaging aan om ondanks het weer buiten in uw jacuzzi te ontspannen? Die keuze is uiteraard aan u.

De nadelen van een jacuzzi binnen plaatsen

 • Goede ventilatie nodig
 • Ruimte nodig
 • Minder gezelligheid

Goede ventilatie nodig

Wanneer u ervoor kiest om een jacuzzi binnen het huis te plaatsen, is het belangrijk dat de ruimte waar u de jacuzzi wilt plaatsen beschikt over een goede ventilatie. Mocht dat namelijk niet het geval zijn, kan de stoom veroorzaakt door het hete water niet goed circuleren. Dit kan leiden tot schimmel en meeldauw in de ruimte en dat moet u natuurlijk niet willen. ( https://www.milieucentraal.nl/huis-en-tuin/schoonmaken/schimmels-in-huis/ )
Zorg dus voor een goede ventilatie als u de jacuzzi binnenshuis plaatst.

 Ruimte nodig

Een jacuzzi is niet iets kleins en u kunt het zo groot maken als u wilt door te bepalen hoeveel personen er passen in de jacuzzi die u koopt. Echter moet u natuurlijk wel de nodige ruimte in huis hebben voor zo’n groot spa bubbelbad.

Ervan uitgaande dat het huis niet pas wordt gebouwd nadat de jacuzzi er staat, moet de jacuzzi ook nog kunnen passen door de ingang. Hier valt natuurlijk niet veel over na te denken, maar het is zeker wel bepalend in het maken van uw keuze.

 Minder gezelligheid

Ontspannen in een jacuzzi kan erg gezellig zijn onder het gezelschap van uw beste vrienden, lekker eten en muziek. Het kan in dat geval beperkend zijn als de jacuzzi in huis staat. Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Het is alleen een punt om even in afweging te nemen voordat uw keuze definitief is.

Jacuzzi buiten plaatsen

We hebben de voor- en nadelen van een jacuzzi in huis uitgebreid besproken. Hoe zit het met een jacuzzi buitenshuis? Lees hier waarom u wel of niet een jacuzzi op uw terras of in uw tuin zou willen plaatsen.

De voordelen van een jacuzzi buiten plaatsen

 • Geen ventilatie nodig
 • Ontspannen onder de sterrenhemel
 • BBQ- en tuinfeestjes

Geen ventilatie nodig

Wanneer uw jacuzzi buiten in de open lucht staat, heeft u al de beste ventilatie die u zich kunt bedenken. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over ventilatie als uw jacuzzi buiten staat. Wees er alleen zeker van dat u de jacuzzi op een stabiele ondergrond, dus niet op gras of zand, plaatst.

Ontspannen onder de sterrenhemel

Ik kan niets bedenken dat romantischer is dan het genieten in een spa bubbelbad onder de sterrenhemel. Met heerlijk ontspannende muziek en een drankje bij de hand, is dat de perfecte avond voor mij. Denkt u er ook zo over? Dan zou ik het zeker overwegen om de jacuzzi buitenshuis te plaatsen.

Misschien beschikt u thuis wel over de perfecte ruimte met een glazen schuifdak, waar u de jacuzzi kunt plaatsen. Dan bent u gezegend en hoeft u deze voordeel natuurlijk niet in afweging te nemen.

BBQ- en tuinfeestjes

Met de zomer in aantocht kan ik niet wachten op tuinfeestjes! Een jacuzzi kan een perfecte aanwinst zijn tijdens zo’n feestje. Een heerlijk zomerse dag, gezelligheid, drankjes, lekker eten en muziek; ik word al vrolijk bij de gedachte.Houdt u er ook van om huis- en tuinfeestjes te geven en vrienden en familie te ontvangen? Dan is een outdoor jacuzzi misschien wel exact wat u nodig heeft!

De nadelen van een jacuzzi buiten plaatsen

 • Minder privacy
 • Meer onderhoud nodig
 • Weersafhankelijk

Minder privacy

Wanneer uw jacuzzi buiten staat, kunnen buren soms ongewenst meegenieten. Soms heeft u de behoefte om volledig in rust en privacy te genieten. In dat geval kan dit misschien toch een reden voor u zijn om de jacuzzi niet in uw tuin of op terras te willen plaatsen.

U kunt er natuurlijk wel voor kiezen om een overkapping voor uw jacuzzi te kopen. Zo kunt u toch enigszins privacy creëren.Voor de verschillende jacuzzi overkappingen kunt u een kijkje nemen op de website van Sunspa Benelux of langskomen bij één van de vele showrooms.

Meer onderhoud nodig

Een jacuzzi in de tuin of op terras krijgt natuurlijk te maken met allerlei weersomstandigheden. Dit kan betekenen dat u de jacuzzi vaker moet onderhouden en het water eerder moet verversen.

Echter hebben wij ook daar de juiste oplossing voor. Een jacuzzi cover kan u de perfecte uitweg bieden en de overlast besparen. Bekijk de jacuzzi covers op de website van Sunspa Benelux of kom langs in een showroom bij u in de buurt.

Weersafhankelijk

We hebben het zojuist al gehad over dat uw jacuzzi meer onderhoud nodig heeft als het in aanmerking komt met het weer. Dat is echter niet het enige nadeel wat het weer met zich mee kan brengen.

Het kan natuurlijk erg romantisch zijn om een sneeuwstorm te bekijken, terwijl u gezellig in uw jacuzzi ligt te ontspannen. Maar u moet de jacuzzi natuurlijk ook in- en uitstappen. De kou kan op den duur een reden vormen om minder vaak gebruik te maken van uw jacuzzi tijdens de wintermaanden.

Wanneer uw jacuzzi binnen staat, hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Of het een toonaangevende reden is, is natuurlijk aan u.

Vragen over het aanschaffen van een jacuzzi?

Heeft u na het lezen van de blog nog vragen? Kom gerust langs bij één van de showrooms van Sunspa Benelux. Er is altijd wel een showroom bij u in de buurt.

U kunt al uw wensen en vragen voorleggen aan onze adviseurs en ze zullen u voorzien van persoonlijk advies. Uiteraard kunt u de jacuzzi modellen ook met uw eigen ogen bekijken in onze showrooms, dus aarzel niet om langs te komen!