Wat voor jets zitten er in een jacuzzi van Sunspa Benelux?

Een jacuzzi staat bekent om bubbels, vandaar dat het in de volksmond ook vaak een bubbelbad genoemd wordt. De bubbels en waterstralen hebben een heerlijke masserend effect waardoor u volledig tot rust kan komen in uw jacuzzi of zwemspa. Maar waar komen de bubbels en waterstralen eigenlijk vandaan? In deze blog komt u te weten wat voor soort jets er in een jacuzzi en zwemspa van Sunspa Benelux zitten.

Om te beginnen zijn er drie soorten jets: luchtjets (airjets), waterjets (hydrojets) en een combinatie van lucht- en waterjets. In de volgende alinea’s wordt iedere variant verder toegelicht.

Wat zijn luchtjets (airjets)?

Vrijwel iedere jacuzzi en zwemspa van Sunspa Benelux beschikt over airjets, ook wel luchtjets genoemd. Deze jets bevinden zich vaak in de bodem van een jacuzzi of zwemspa en zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Door deze jets wordt lucht naar buiten gepompt. De lucht is erg ligt waardoor die in de vorm van bubbels snel naar het wateroppervlak opstijgen. Dit resulteert in het wel kende bubbel effect in uw jacuzzi. Naast dat deze bubbels een mooi effect geven biedt het ook therapeutische werking. Wanneer de bubbels langs uw lichaam gaan zorgt dit namelijk voor ontspanning van de huid, waardoor u volledig tot rust komt.

Daarnaast zijn luchtjets onderhoudsarm, dit komt doordat de pomp, die gebruikt wordt om de bubbels te creëren, er tevens ook voor zorgt dat er geen water in de luchtjets kan komen. Het resultaat hiervan is dat de jets droog blijven en daardoor weinig tot geen onderhoud nodig is.

verschillende soorten jacuzzi's jets

Wat zijn waterjets (hydrojets)?

Naast luchtjets beschikken de jacuzzi’s en zwemspa’s van Sunspa Benelux ook over waterjets (hydrojets). Deze jets bevinden zich vaak in de zijkant van de jacuzzi of zwemspa. De werking van deze jets is simpel; door middel van een pomp wordt er water door jets gestuwd. De pomp zuigt aan de ene kant water uit de jacuzzi en spuit het met veel kracht door de jets het bad weer in. Sunspa jacuzzi’s beschikken over verschillende soorten waterjets. De verschillen zitten vooral in de vorm en grootte van de jet. Dit zorgt voor verschillen in de kracht waarmee het water door de jets heen stuwt. Echter kunnen waterjets (hydrojets) ook met de hand aangepast worden, door middel van een draaisysteem. Dit zodat uw massage naar eigen wensen kan worden ingericht. Om deze reden zijn waterjets tevens perfect voor hydrotherapie, dit doordat waterjets uw spieren effectief verlichten.

In tegenstelling tot luchtjets hebben waterjets wel regelmatig onderhoud nodig. Dit komt doordat de jets water vanuit de jacuzzi en zwemspa circuleren. Dit water kan vervuild raken waardoor de jets dit ook worden. Hierdoor moet de jets en pomp regelmatig worden gereinigd om bacteriegroei te voorkomen. Dit onderhoud is niet lastig, maar moet wel structureel gedaan worden. Het onderhoud kan uitgevoerd worden door simpelweg een reinigingsmiddel in de jacuzzi te doen en vervolgens de jets ongeveer 15 minuten op vol vermogen te laten draaien.

*Vrijwel iedere waterjet kan met de hand worden bijgesteld, van volledig open tot gesloten. Let hierbij wel op dat u niet alle jets tegelijk dicht draait. Hierdoor zou uw jacuzzi mogelijk haar druk niet kwijt kunnen raken, waardoor er defecten kunnen ontstaan.

Wat zijn combi jets?

De naam verklapt het antwoord eigenlijk al. Combi jets zijn een combinatie van water- en luchtjets. Deze jets komen vaak voor bij luxere modellen. De mix van beide types jets samen zorgt voor ultiem genieten. Combi jets zorgen voor massage van de huid en spieren. Dit kan resulteren in het stimuleren van de bloedsomloop, waardoor u tot rust komt. Dit kan zorgen voor een reductie van stress. Met deze jets kunt u dus zorgeloos genieten in een jacuzzi of zwemspa van Sunspa Benelux.

Bij Sunspa Benelux is het mogelijk om uw jets zelf samen te stellen. Bent u geïnteresseerd in het kopen van een jacuzzi of zwemspa? Vraag dan ook altijd naar de mogelijkheden van de jets. Dit kan tijdens een bezoek aan een van onze 9 showrooms in Nederland en België! Mocht u nog vragen hebben dan kan u altijd contact opnemen via onze website.

3.895,00
 • 3 personen
 • 200 x 150 x 75 cm
 • 25 jets
Toevoegen aan vergelijking
4.450,00
 • 4 personen
 • 212 x 160 x 83 cm
 • 33 jets
Toevoegen aan vergelijking
4.750,00
 • 6 personen
 • 198 x 198 x 83 cm
 • 35 jets
Toevoegen aan vergelijking
4.950,00
 • 5 personen
 • 198 x 198 x 83 cm
 • 44 jets
Toevoegen aan vergelijking
5.750,00
 • 6 personen
 • 228 × 228 × 88 cm
 • 57 jets
Toevoegen aan vergelijking

Bent u op zoek naar jets of andere onderhoudsproducten bekijk dan onze webshop of neem een kijk op de onderhoudsproducten website BOS.