Hoe kan u uw jacuzzi of zwemspa energiezuiniger maken?

Een jacuzzi van Sunspa Benelux staat voor zorgeloos genieten. Daarbij adviseren wij u op alle gebieden. Zo ook op het verbruik van uw jacuzzi of zwemspa.

Over het algemeen kost het verwarmen van een jacuzzi of zwemspa enkele euro’s per dag. Maar door de stijgende energie prijzen vinden wij het belangrijk om u te helpen kosten te besparen.

Het is namelijk altijd fijn om uw jacuzzi of zwemspa energiezuiniger te maken. Dit is goed voor het stroomverbruik en daarbij ook uw portemonnee! Deze blog staat daarom bomvol met tips waarmee u uw jacuzzi of zwemspa energie zuiniger kunt maken.

Gebruik een isolerende cover

De plek waar misschien wel de meeste warmte kan ontsnappen is de bovenkant van de jacuzzi. Dit komt doordat warmte opstijgt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat warmte zomaar vervliegt. Om deze reden is het van belang om te investeer in een goed isolerende cover. De cover zorgt ervoor dat uw jacuzzi, van boven, volledig wordt afgesloten en daardoor de warmte behoudt. Zorg er dus altijd voor dat uw jacuzzi voorzien is van een cover als u er geen gebruik van maakt. Bij aanschaf van een jacuzzi of zwemspa van Sunspa Benelux ontvangt u altijd gratis een isolerende coverhoes die geschikt is voor uw bad.

Ons assortiment aan covers bestaat uit 14 verschillende maten die ook verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. Zo is er altijd een geschikte cover voor uw wensen.

Naast het isoleren van de bovenkant van uw jacuzzi of zwemspa is het ook belangrijk dat de zijkanten goed geïsoleerd zijn.

Alle kuipen van de jacuzzi’s en zwemspa’s van Sunspa Benelux zijn daarom voorzien van drievoudige isolatie. Dit zodat uw bad zo min mogelijk warmte verliest!

Zet uw jacuzzi of zwemspa niet uit

Wij krijgen vaak te horen dat klanten hun jacuzzi uitzetten in de nacht. Dit om de jacuzzi energiezuiniger te maken doordat er dan geen stroom verbruikt wordt. Echter klopt deze gedachtengang niet. Het werkt zelfs averechts.

Wanneer u uw jacuzzi of zwemspa s ’nachts uit zet zal dit resulteren in het afkoelen van het water. De volgende keer wanneer u gebruik wilt maken van uw jacuzzi of zwemspa  is er veel meer energie nodig om het water naar de gewenste temperatuur te brengen.

Wij adviseren daarom altijd om de jacuzzi op een constante temperatuur te houden. Op lange termijn bespaart u dit namelijk veel energiekosten.

 

13.995,00
 • 390 x 228 x 137 cm
 • 39 jets
Toevoegen aan vergelijking
16.495,00
 • 421 x 228 x 137 cm
 • 52 jets
Toevoegen aan vergelijking
16.995,00
 • 500 x 228 x 137 cm
 • 73 jets
Toevoegen aan vergelijking
19.995,00
 • 594 x 228 x 137 cm
 • 79 jets
Toevoegen aan vergelijking
24.995,00
 • 594 x 228 x 153 cm
 • 24 jets
Toevoegen aan vergelijking
 • 594 x 228 x 153 cm
 • 65 jets
Toevoegen aan vergelijking
12.995,00
 • 450 x 226 x 135 cm
 • 4 jets
Toevoegen aan vergelijking
14.950,00
 • 449 x 226 x 153 cm
 • 14 jets
Toevoegen aan vergelijking

 

Een schone jacuzzi is een energiebewuste jacuzzi

De kwaliteit van uw water en de onderdelen spelen ook een rol in het stroomverbruik. Het is namelijk zo dat wanneer bijvoorbeeld uw filters niet goed schoon zijn, er meer weerstand ontstaat.

Dit resulteert in nieuw water dat minder goed door uw jacuzzi kan lopen. Het gevolg hiervan is dat de warmte uit het verwarmingsgedeelte minder makkelijk kan worden doorgevoerd.

Simpel uitgelegd betekent dit dat het opwarmen van uw jacuzzi meer moeite kost en dit is ook terug te zien is in het energieverbruik, dit stijgt namelijk. Zorg er daarom altijd voor dat u goed onderhoud verricht!

Dit heeft niet alleen een positieve werking op uw verbruik, maar zorgt ook voor het verlengen van de levensduur van uw jacuzzi of zwemspa!

 

Warmtepomp

Het gebruik maken van een warmtepomp kan een positief effect hebben op de stroomkosten van uw jacuzzi of zwemspa. Met de warmtepompen van Sunspa Benelux kan u tot 65% op uw energiekosten van uw jacuzzi of zwemspa besparen. Momenteel bieden wij 20 verschillende warmtepompen aan, variërend van 3 tot 17 kW. Dit zodat er altijd een geschikt model is voor uw bad.

*Het is ook mogelijk om onze warmtepompen te gebruiken voor opblaasbare jacuzzi’s, zwemvijvers en kleine zwembaden.

Warmtepomp jacuzzi

Na het lezen van deze blog hopen wij u te hebben voorzien van bruikbare tips die uw energiekosten kunnen verlagen. Mocht u nog vragen hebben dan staan onze klantenservice en monteurs altijd voor u klaar.