Hoe vaak moet ik mijn jacuzzi of zwemspa water vervangen?

Heeft u een jacuzzi of zwemspa maar weet u niet wanneer u uw water moet verversen? Dan is deze blog speciaal voor u! In deze blog is namelijk te lezen wanneer u uw water moet verversen. Ook worden er tips benoemd die kunnen voorkomen dat u uw jacuzzi of zwemspa water moet verversen.

Wij krijgen regelmatig vragen over onderhoud van een jacuzzi of zwemspa. Een deel van deze vragen gaan over het water en de onderhoud hiervan. Wij adviseren om uw water van de jacuzzi ongeveer drie à vier keer per jaar te verversen. Dit betekent 1 volledig laten leeglopen, 2 de kuip goed schoonmaken en 3 vervolgens nieuw vers water terug in het bad doen. Onderaan deze blog wordt extra uitleg gegeven over dit proces.

De reiniging is niet alleen van belang voor het behoud van een gezonde waterkwaliteit, maar ook voor de jacuzzi zelf. Want als u wil dat uw jacuzzi zo lang mogelijk meegaat (en natuurlijk schoon blijft), dan moet dit onderhoud regelmatig gebeuren.

Er zijn natuurlijk ook uitzonderingen. Het is namelijk zo dat uw water wellicht vaker verschoont moet worden als u intensief gebruik maakt van het bad, of als u met een grote groep mensen in de jacuzzi of zwemspa gaat.

Hoe kan u uw jacuzzi of zwemspa water verversen in 3 stappen?

 1. De jacuzzi of zwemspa leeg laten lopen: Zet de jacuzzi of zwemspa uit. Sluit daarna een tuinslang aan op het kraantje aan de zijkant van uw jacuzzi of zwemspa zodat u het water eruit kan laten lopen. *In de gebruiksaanwijzing is terug te vinden waar het kraantje zich. Het is ook mogelijk om het bad leeg te pompen met een dompelpomp. Let wel op waar je het water laat weglopen. Het kan namelijk zo zijn dat de chloorwaardes in het water schadelijk kunnen zijn voor uw planten. Daarom adviseren wij om het ‘vieze’ water altijd weg te laten lopen in een afvoer.
 1. De jacuzzi of zwemspa grondig reinigen: Maak de kuip van de jacuzzi schoon, dit kan met water of met een wandenreiniger. Gebruik geen zeep want dit kan ervoor zorgen dat de jacuzzi kan gaan schuimen als die weer aan wordt gezet. Het is ook verstandig om meteen de filters schoon te maken, hier kunnen nog deeltje van het vervuilde water in achter zijn gebleven.
 2. De jacuzzi of zwemspa weer laten vollopen: Na het schoonmaak proces is het opnieuw vullen van de kuip de volgende taak. Dit kan simpelweg gedaan worden met een tuinslang. Wanneer de kuip weer vol is moet de pH-waarde en het chloorniveau van het water weer op peil gebracht worden. Ook is het belangrijk om vervolgens kleine onderhoudshandelingen bij te houden, denk aan filters reinigen.
5.750,00
 • 6 personen
 • 228 × 228 × 88 cm
 • 57 jets
Toevoegen aan vergelijking
4.950,00
 • 5 personen
 • 198 x 198 x 83 cm
 • 44 jets
Toevoegen aan vergelijking
4.750,00
 • 6 personen
 • 198 x 198 x 83 cm
 • 35 jets
Toevoegen aan vergelijking
4.450,00
 • 4 personen
 • 212 x 160 x 83 cm
 • 33 jets
Toevoegen aan vergelijking
3.895,00
 • 3 personen
 • 200 x 150 x 75 cm
 • 25 jets
Toevoegen aan vergelijking

Extra tips waardoor uw jacuzzi minder snel verontreinigd raakt?

Het kan ook voorkomen dat uw jacuzzi verontwaardigd raakt door lichamelijke (afval)stoffen, zoals huidschilvers of haar. Daarnaast kunnen verzorgingsproducten ook de boosdoener zijn. Er zijn namelijk veel producten zoals zonnecrème die via uw huid in het water terecht kunnen komen.

Dit heeft ook een invloed op de kwaliteit van het water en de jacuzzi zelf. Dit kan resulteren in het sneller vies worden van het water. Een simpel oplossing hiervoor is het nemen van een korte douche voordat u de jacuzzi in gaat.

Na het lezen van deze blog bent u hopelijk meer te weten gekomen over het reinigen van het water in uw jacuzzi of zwemspa. Mocht u nog vragen hebben dan kan u altijd contact met ons opnemen.