Hoeveel stroom verbruikt een jacuzzi?

Bent u van plan een jacuzzi aan te schaffen? Dan is het van belang u te verdiepen in welke jacuzzi het best bij uw wensen past. Bekijk de afmetingen, het aantal gewenste personen en natuurlijk de aantal jets/stralers. Echter merken wij dat klanten tegenwoordig steeds vaker vragen stellen omtrent energieverbruik van een jacuzzi. Dit komt door de hoog oplopende energieprijzen van de afgelopen maanden.

Speciaal daardoor hebben wij deze blog samengesteld. In de blog kan u terugvinden hoeveel stroom een gemiddelde jacuzzi verbruikt. Ook zijn er enkele tips te lezen over hoe u uw stroomverbruik van uw jacuzzi kan verminderen.

Wat zijn de kosten van het stroomverbruik van uw jacuzzi?

Het verbruik van uw jacuzzi is afhankelijk van verschillende factoren, het jaargetijde, de isolatie en de mate van gebruik. Om het water in de jacuzzi te kunnen verwarmen is er natuurlijk stroom nodig. Over het algemeen geldt dat om één liter water met één graad Celsius te kunnen verwarmen, er ongeveer 1500 Watt nodig is. Het water zal altijd afkoelen, maar de snelheid hiervan kan variëren. Zo koelt de het water in de winter natuurlijk sneller af dan in de zomer. Gemiddeld koelt het water in de jacuzzi enkele graden Celsius per dag af.

jacuzzi van sunspa in de sneeuw

Met deze gegevens zou u een indicatie kunnen maken hoeveel stroom uw jacuzzi verbruikt. Voor een gemiddelde jacuzzi, is het verbruik van uw jacuzzi ongeveer 7 kwh.

*Dit is een indicatie en geldt dus niet voor alle jacuzzi’s.

Wat kan u doen om het energieverbruik te verminderen?

Er zijn verschillende manieren hoe u uw jacuzzi minder stroom/energie kan laten verbruiken;

Gebruik een isolerende cover. Dit zorgt ervoor dat er geen warmte verloren gaat via de bovenkant van het bad. Zo koelt het water minder snel af en dit resulteert in minder stroomverbruik. Doordat er minder stroom nodig is om tot de gewenste temperatuur te komen.

Een schone jacuzzi is een energiebewuste jacuzzi. Houd uw jacuzzi schoon en gezond. Voor een verontwaardigde jacuzzi is het lastiger om de warmte te verdelen. Dit zorgt ervoor dat de jacuzzi vaker op de ‘verwarmstand’ gaat. Dit betekent dus dat meer stroom nodig is om het bad te verwarmen dan voor een schone jacuzzi.

Zet uw jacuzzi niet volledig uit. Dit zorgt ervoor dat wanneer u de volgende keer uw jacuzzi wil gebruiken er niet extra veel stroom nodig is om tot de gewenste temperatuur te bereiken. Daarnaast kan een jacuzzi lang uitzetten (in de winter) resulteren in het bevriezen van uw leidingen in de kuip. Dit kan resulteren in schade en/of storingen.

*De bovenstaande punten worden verder toegelicht in de blog ‘Hoe kan u uw jacuzzi of zwemspa energiezuiniger maken?’. Deze tips zijn veelal van toepassing in de wintertijd.

5.250,00
 • 3 personen
 • 200 x 150 x 74 cm
 • 37 jets
Toevoegen aan vergelijking
5.750,00
 • 6 personen
 • 200 x 200 x 83 cm
 • 45 jets
Toevoegen aan vergelijking
5.950,00
 • 5 personen
 • 200 x 200 x 83 cm
 • 54 jets
Toevoegen aan vergelijking
6.450,00
 • 6 personen
 • 228 × 228 × 88 cm
 • 67 jets
Toevoegen aan vergelijking

Na het lezen van deze blog zijn uw vragen omtrent energieverbruik van uw jacuzzi hopelijk beantwoord. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze klantenservice en/of monteurs altijd voor u klaar met deskundig advies. U kan ook contact opnemen met een van onze 9 showrooms in Nederland en België.