Hottub of jacuzzi kopen?

In onze showrooms komen soms klanten die het niet meer weten. Zoek ik nu een hottub of jacuzzi. Wat is het verschil tussen deze producten en wat past het best bij onze wensen.

Onze medewerkers beginnen dan altijd om de klanten uit te leggen dat er daadwerkelijk een verschil is tussen deze producten, ieder met hun eigen werking, kenmerken en ontwerp.

De verschillen tussen deze producten sommen we in dit blog artikel op zodat het ook voor u duidelijk wordt.

Hottub

Wat is een hottub? Het antwoord hierop kan het best als volgt worden beschreven en samengevat: Een (lees traditionele) hottub is een houten ronde ton gevuld met water dat warm gestookt wordt. Het water in een hottub wordt verwarmd middels een houtgestookte kachel.

De temperatuur van het water kan geheel naar wens worden opgestookt. Meestal ligt de temperatuur rond de 38 graden Celcius, ideaal om heerlijk in te vertoeven en te ontspannen.

Tegenwoordig zien we ook dat het water in een hottub middels een elektrische kachel wordt verwarmd en dat men in plaats van een houten ton kiest voor een ander soort materiaal, bijvoorbeeld aluminium.

De hottub kent zijn oorsprong in de huidige vorm in Scandinavië. Dit gebied is rijk aan natuurlijke warmwaterbronnen, waar het concept voor de hottub dan ook uit is voortgekomen.

In landen als Noorwegen, Finland, IJsland en Zweden zijn veel mensen in het bezit van een eigen hottub. Ook buiten Scandinavië is de hottub de laatste jaren steeds populairder geworden.

Bubbelbad

Wat is een bubbelbad? Een bubbelbad wordt soms ook wel bellenbad maar ook jacuzzi genoemd. Een bubbelbad is eigenlijk niets anders dan een verwarmd zitbad, vaak bestemd voor meerdere personen.

In een bubbelbad wordt middels aanwezige pompen lucht in het water gepompt. Hierdoor ontstaan de welbekende luchtbellen in het water. Het water in een bubbelbad wordt ook verwarmd, ook meestal tot een aangename temperatuur van +/- 38 graden Celcius.

Bubbelbaden zien we vaak terug in openbare plekken, denk aan zwembaden, wellnesscentra en hotels.

Wat is een jacuzzi?

Jacuzzi is de meest bekende benaming voor het aanduiden van een spa bubbelbad of buitenspa. Het woord jacuzzi is zelfs zo bekend als aanduiding voor verschillende producten zoals een bubbelbad, spa bubbelbad of buitenspa dat het is opgenomen in de Dikke van Dale. In de Dikke van Dale wordt bij het woord jacuzzi de uitleg ‘bubbelbad’ gegeven. Niet zo gek dus dat er vaak verwarring is onder het grote publiek voor de benaming van het juiste product.

Wat veel mensen niet weten is dat jacuzzi een merknaam is, vernoemd naar de gebroeders jacuzzi die het gelijknamige merk jacuzzi ® op de markt hebben gebracht. In 1915 richtten de broers jacuzzi een eigen bedrijf op met de naam “jacuzzi Brothers” gericht op de productie van apparatuur voor vliegtuigen. Jaren later ontwikkelden zij een product dat wij heden ter dagen ook wel kennen als een spa bubbelbad.

Deze uitvinding kwam voort uit een zoektocht naar iets om de zoon van één van de broers pijnverlichting te geven voor zijn reumatoïde artritis. Door het toepassen van hydrotechnieken kwam hij tot de creatie van een hydrotherapie pomp. Deze pomp zorgde, in combinatie met water, voor een relaxerende en therapeutische massage van het lichaam.

Python Hottub Spa

Bij Sunspa Benelux vindt u geen traditionele hottubs, bubbelbaden of jacuzzi’s van het merk jacuzzi ® terug in het assortiment. Sunspa heeft haar eigen lijn producten die spa bubbelbaden worden genoemd, maar door klanten dus ook wel worden aangeduid als een bubbelbad of jacuzzi.

Vaak horen we dan ook, wij willen een bubbelbad kopen of jacuzzi kopen, waarna onze medewerkers dan uitleggen wat de betekenissen van deze begrippen zijn.

Om het beste van 2 werelden ofwel 2 producten te combineren heeft Sunspa Benelux een nieuw model opgenomen in het spa modellen assortiment: De Python Hottub Spa.

Dit spa bubbelbad model heeft de vorm van een houthestookt hottub maar is voorzien van alle luxe, comfort en features van een hedendaagse jacuzzi of spa.

Zo beschikt dit unieke model over 6 zitplaatsen, maar liefst over 53 jets voor heerlijke massages, LED verlichting, energiezuinige pompen, Balboa besturingssysteem, ozonator en muzieksysteem met LED speakers. U kunt in dit model met het gehele gezin, familie of vrienden genieten van de weldadige werking die een spa te bieden heeft.

De dagelijkse beslommeringen even op de achtergrond laten en heerlijk ontspannen. Dat kan absoluut in deze hottub spa!

ronde jacuzzi in de tuin