Verschil tussen zwemspa’s en een traditioneel zwembad

In de wereld van wellness en ontspanning zijn zwemspa’s de nieuwste sensatie, en het is geen verrassing waarom. Deze veelzijdige baden bieden een unieke ervaring die het traditionele zwembad naar een hoger niveau tilt. In deze blog verkennen we de voordelen van zwemspa’s en werpen we een verfrissende blik op hun overeenkomsten en verschillen ten opzichte van normale zwembaden. Na het lezen van deze blog kent u het verschil tussen een zwemspa’s en een traditioneel zwembad.

De allure van zwemspa’s

Zwemspa’s, ook wel bekend als swimspa, combineren de voordelen van een zwembad en een jacuzzi in één. Ze zijn compacter dan traditionele zwembaden, waardoor ze geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik. De combinatie van een krachtige jetsysteem en voldoende zwemruimte maakt zwemspa’s ideaal voor zowel recreatief zwemmen als genieten van het wellnessgevoel dat een jacuzzi te bieden heeft.

Overeenkomsten met traditionele zwembaden

Net als traditionele zwembaden bieden zwemspa’s verfrissend waterplezier. Of u nu wilt ontspannen aan de waterkant, zwemspa’s leveren een veelzijdige ervaring voor alle leeftijden.

Plezier voor het hele gezin

Zwemspa’s zijn perfect voor gezinnen. Kinderen kunnen genieten van zwemplezier, terwijl ouders de voordelen van hydrotherapie ervaren. De compacte afmetingen maken het gemakkelijk om een zwemspa in de achtertuin te integreren zonder de hele ruimte over te nemen.

Aanpasbare temperatuur

Net als bij traditionele zwembaden, kunnen zwemspa’s worden verwarmd, zodat je het hele jaar door van het water kunt genieten. Dit maakt ze ideaal voor zowel zomerse verfrissing als winterse ontspanning. Daarnaast zijn alle jets ook nog verstelbaar, waardoor ze naar uw eigen wens kunt instellen.

Unieke voordelen van zwemspa’s

Compact Ontwerp: Een van de grootste voordelen van zwemspa’s is hun compacte ontwerp. In vergelijking met traditionele zwembaden nemen ze minder ruimte in beslag, waardoor ze perfect zijn voor kleinere achtertuinen of zelfs binnenshuis. Het maakt ze ook een aantrekkelijke optie voor stedelijke omgevingen waar ruimte schaars is.

Hydrotherapie

De krachtige jets in een zwemspa bieden een unieke hydro-therapeutische ervaring. De pulserende waterstralen helpen bij het verminderen van stress, het verlichten van spierpijn en het bevorderen van algemene ontspanning. Het is als een persoonlijke spa-ervaring recht in je eigen achtertuin.

Geschikt voor (herstel)oefeningen

Zwemspa’s zijn uitgerust met verstelbare stroomsystemen die tegenstroom in kunnen creëren. Hierdoor kun u baantjes trekken tegen de stroming in, waardoor zwemspa’s perfect zijn voor zwemoefeningen en fitness. Het is tevens ook een geweldige manier om in vorm te blijven of juist te herstellen van een blessure zonder een groot traditioneel zwembad te hoeven hebben.

Energie-efficiëntie

Zwemspa’s zijn over het algemeen energiezuiniger dan grote zwembaden. Het compacte formaat en de isolatie helpen de operationele kosten te verlagen, waardoor ze milieuvriendelijker en kostenefficiënter zijn op de lange termijn.

Zwemspa’s van Sunspa Benelux

Sunspa Benelux biedt een ruim assortiment zwemspa’s aan. In totaal zijn dit 16 verschillende modellen, met ieder zijn eigen unieke afmetingen en opties. De prijzen liggen tussen de €12.995,- en €32.500,- euro. Kom gezellig langs in een van onze showrooms in Nederland of België of neem een kijkje op onze website. Klik hier om direct naar de zwemspa pagina te gaan.

19.995,00
 • 594 x 228 x 137 cm
 • 79 jets
Toevoegen aan vergelijking
16.995,00
 • 500 x 228 x 137 cm
 • 73 jets
Toevoegen aan vergelijking
 • 594 x 228 x 153 cm
 • 65 jets
Toevoegen aan vergelijking
 • 594 x 228 x 153 cm
 • 58 jets
Toevoegen aan vergelijking
24.995,00
 • 594 x 228 x 153 cm
 • 24 jets
Toevoegen aan vergelijking
29.995,00
 • 816 x 228 x 156 cm
 • 76 jets
Toevoegen aan vergelijking
14.950,00
 • 449 x 226 x 153 cm
 • 14 jets
Toevoegen aan vergelijking
23.950,00
 • 594 x 228 x 138 cm
 • 96 jets
Toevoegen aan vergelijking

Zwemspa’s zijn de ideale keuze voor wie op zoek is naar de perfecte mix van ontspanning, plezier en wellness. Met hun compacte ontwerp, veelzijdigheid en unieke voordelen hebben zwemspa’s de wellnesswereld veroverd. Of u nu geniet van het waterplezier met uw gezin, de therapeutische voordelen van hydrotherapie zoekt, of uzelf uitdaagt met zwemoefeningen, een zwemspa biedt het allemaal. Het is de verfrissende twist op het traditionele zwembad die u ontspanningservaring naar nieuwe hoogte tilt.