Ronde jacuzzi

Een ronde jacuzzi of spa

Bent u op zoek naar een ronde jacuzzi en/of gaat u mogelijk een hottub kopen? Dan heeft u waarschijnlijk al opgemerkt dat er een heleboel verschillende vormen en maten zijn, zoals een ronde, vierkante of rechthoekige jacuzzi. Wij vertellen u graag meer over de verschillende jacuzzi’s en staan stil bij de laatste trends, waaronder de ronde jacuzzi met een natuurlijke uitstraling.

Wij zien in de afgelopen maanden een trend ontstaan in de jacuzzi wereld. Er wordt steeds vaker gekozen voor een ronde jacuzzi welke oogt als een hottub met een natuurlijke uitstraling. Echter bieden de ronde jacuzzi’s een extra voordeel ten opzichte van de traditionele hottub: Ze zijn altijd lekker warm en kaar voor gebruik!

Sunspa Python

Ronde spa modellen

Binnen Sunspa Benelux zien wij dat met name de Python hottub een erg gewild model is. En dat kunnen wij zeker begrijpen. In deze blog zullen we uitgebreid de voor- en nadelen van een ronde jacuzzi aangeven. Waardoor u hopelijk een beter beeld krijgt welke soort jacuzzi het beste bij u past.

6.695,00
  • 6 personen
  • 203 x 90 cm
  • 53 jets
Toevoegen aan vergelijking
11.995,00
  • 7 personen
  • 228 x 95 cm
  • 72 jets
Toevoegen aan vergelijking
8.450,00
  • 6 personen
  • 203 x 90 cm
  • 53 jets
Toevoegen aan vergelijking

Voordelen van een ronde jacuzzi

In de jaren 40 van de afgelopen eeuw is de jacuzzi uitgevonden in Amerika. De eerste modellen waren veelal rond. Echter naar enkele tientallen jaren daarna is de vierkante jacuzzi begonnen met haar opmars. De vierkante jacuzzi’s zijn in een korte tijd uitgegroeid tot de meest bekendste (en verkochte) vorm jacuzzi’s. Toch zijn er vandaag de dag steeds meer mensen die weer kiezen voor de ronde vorm. Iedere vorm heeft zijn voor- en nadelen. Zo ook de ronde jacuzzi’s. De voordelen van ronde jacuzzi’s lichten we hieronder graag toe.

Diepte van het bad

Ronde jacuzzi’s zijn vaak net wat dieper dan de vierkante en rechthoekige jacuzzi’s. Zo heeft een ronde jacuzzi vaak een diepte van 90cm. Echter ligt dit bij de andere vormen vaak rond de 80cm diep. Indien u wat langer bent, kan het daarom wellicht aantrekkelijk zijn om voor een ronde jacuzzi te kiezen. *De diepte van het bad staat niet altijd garant voor meer ruimte.

Zitten waar u wilt

In een ronde jacuzzi zit meestal één volledige ronde zitbank zonder verdelers. Hierdoor kunt u gaan zitten waar u wilt. Zit u op een plek waar de jets net niet goed op uw spieren uitkomen bijvoorbeeld dan kunt u simpelweg een stukje verplaatsen over de ronde bank. Bij de moderne vierkante jacuzzi’s is dit niet mogelijk omdat ze voorzien zijn van vaste zit- en ligplaatsen. Hierdoor zit u vast aan de posities van de zit- en ligplaatsen die voorzien zijn in de jacuzzi. Het is wel mogelijk om de jets deels af te sluiten door een simpel open-dichtsysteem.

Ronde jacuzzi

Sociale ervaring

In een vierkante jacuzzi gaat u veelal zitten of liggen voor de wellness ervaring. Bij een rond bad komt het sociale aspect meer naar voren. Door de ronding van het bad zijn de gebruikers op elkaar gericht en kijkt iedereen elkaar altijd aan, oftewel een perfecte plek om bij te kletsen. Ideaal als u bijvoorbeeld met het gezin of vrienden zorgeloos wilt genieten van een wellness ervaring, een borreltje en/of een gezellig gesprek. Zo creëert u een perfecte plek in uw tuin om te genieten en tot rust te komen.

Sunspa’s assortiment aan ronde jacuzzi’s

Sunspa biedt zelf ook verschillen soorten ronde jacuzzi’s aan. Dit zijn in totaal drie traditionele jacuzzi’s; de Sunspa Python, de Sunspa Marrakech en de Fox Cosmos. Ook bieden wij drie ronde opblaasbare jacuzzi’s aan; de NetSpa, Montana 4 personen, NetSpa Montana 6 personen en de NetSpa Boa. Neem voor ons volledige assortiment een kijkje op onze website of bezoek een van onze 9 showrooms in Nederland of België.